Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Škubání v nízkých otáčkách

27.1.2017 20:46:57
Jméno: Maty Předmět: Škubání v nízkých otáčkách
Dobrý den, mám Toyotu Yaris, systém Stag 4, montováno u vás ve Strakonicích. Za necelých 7 let najeto cca 80.000 km bez jediného problému, až do letošní zimy. Před pár měsíci se mi začalo stávat, že v nízkých otáčkách a pouze při jízdě na plyn mi auto poškubává a to zejména při přidání plynu. Jakmile se dostanu na cca 3 tis. otáček a dále, problém zmizí. Pokud stojím a je přepnuto na plyn, tak se auto znatelně třese, ale otáčkoměr se ani nehne, na něm žádné výkyvy patrné nejsou. Po přepnutí na benzín není naprosto žádný problém. Zmiňované poškubávání není nijak extrémní, ale rozhodně to má znatelně daleko do plynulosti, která byla dříve, to jsem skutečně nepoznal, kdy jedu na plyn a kdy na benzin. Ke všemu se mi po pár dnech od začátku těchto problémů rozsvítila oranžová kontrolka motoru. V autoservisu diagnostika vypsala příliš bohatou směs. Poté v druhém servisu (plynovém) bylo diagnostikou zjištěno, že mám výrazně rozhozenou mapu, avšak žádnou chybu plynová diagnostika nevypsala, vstřikovače dle diagnostiky všechny fungují, lambda sonda také. Byla tedy provedena autokalibrace, mapa srovnána, ale problém stále stejný. Nyní po týdnu znovu provedena plynová diagnostika, mapa už je ok, ale vozidlo v nízkých otáčkách poškubává stále. Byly mi vyměněny svíčky a všechny filtry (plynové i vzduchový). Navíc mám ochranu ventilů (Vap Saver + VSE), zde byly popraskané všechny gumičky od hadiček vedoucích do sání, tak se taky vše přetěsnilo, aby nebyl případně problém s podtlakem, což v jednu chvíli diagnostika při kalibraci také vypsala. Nikdo si už neví rady, co dál a tak bych se Vás chtěl zeptat, zdali jste v minulosti obdobný problém neřešili? Byl bych Vám vděčný za každý nápad. Předem díky a zdravím

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací