17.7.2017 19:23:52
Jméno:
Martin Předmět:
Katalyzátor na LPGDobrý den, rád bych získal radu odborníka, pokud ji pro mě bude mít. Jde o katalyzátor. Za prvé, můžete mi potvrdit, že je na lpg vhodnější katalyzátor s kovovým vnitřkem? Běžné katalyzátory mají keramické jádro. A další otázkou je, jestli víte, jak, nebo především kde, by se dal takový katalyzátor sehnat. Na můj vůz bmw e46 318i, 87kw, jsem zatím narazil pouze na jeden jediný takový model, od firmy JMJ. Díky za odpověď. Zn. Každá rada dobrá. :-)
18.7.2017 7:35:30
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Katalyzátor na LPGDobrý den, zabýváme se přestavbami vozidel na LPG více jak 25 let a při přestavbách neřešíme, jaký katalyzátor vozidlo má, zda s keramickou či kovovou vložkou. Základem dobrého fungování LPG systému je správné seřízení bohatosti směsi. Pokud má LPG směs správné složení, hoří jen o malinko vyšší teplotou než směs benzínová, ale v případě chudé směsi LPG narůstá teplota hoření oproti benzínu až o stovky stupňů, což může být problém jak pro ventily, tak i pro katalyzátor. Pravdu máte, že katalyzátory s kovovou vložkou jsou odolnější jak teplotám, tak i nárazům, a proto jsou doporučovány jako vhodnější pro vozidla s alternativním pohonem LPG/CNG. Konkrétní typ, kde sehnat katalyzátor na Váš vůz bohužel nemám.