Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Kapacita nádrže

1.8.2017 20:43:00
Jméno: Začátečník Předmět: Kapacita nádrže
Dobrý večer všem,

Po natankování 48 litrů lpg (z prázdné nádrže do plna) mi po ujetí cca 450 km u vozidla Octavia r. v. 1998 motor 1.8 zazněla signalizace prázdné nádrže lpg (montováno firmou Šaloun Tesárek) a vozidlo si přepnulo na benzín. Podle počítače jsem ale spotřeboval o 10 litrů méně. Byť mi to přišlo divné, na benzínce jsem dotankoval znovu na maximum, ale zarazilo mě, že to bylo pouze 38 litrů. Prohlédl jsem si dokumentaci a zjistil jsem, že v kolonce Max. objem lpg paliva je uvedeno "61". Auto vlastníme 3 měsíce a jako laik tomu příliš nerozumím. Můžete mi prosím poradit?

Děkuji :)
7.8.2017 8:48:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Kapacita nádrže
Dobrý dem, objem nádrže ve Vašem voze je, jak uvádíte, 61 l. LPG nádrž je osazena multiventilem, který zabezpečuje, že lze nádrž z bezpečnostních důvodů naplnit na max. 80%, tedy ve Vašem případě lze maximálně naplnit 48,8 l. Množství kolik do nádrže natankujete závisí jednak na tlaku konkrétní čerpací stanice LPG a na tom, kolik LPG v nádrži po přepnutí na benzín zbylo.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací