Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Opel Insignia 1.8 studeny start

5.9.2017 20:22:13
Jméno: Štefan Předmět: Opel Insignia 1.8 studeny start
Dobrý den,
prosím o radu,nechal jsem si cca před 7 měsíci nainstalovat LPG STAG - 4, najeto na LPG cca 10 000 km,doposud OK, ale nyní se mi začalo projevovat při studeném startu na benzín toto. Auto sice nastartuje ale po pár vteřinách začne ubírat na otáčkách a jede jakoby na 3 válce a neskutečně škube až do zastavení motoru. Po každém startu se chytne dobře ale situace se opakuje asi tak 3-4 než se trochu ohřeje pak dojde k přepnutí na LPG a vše najednou zmizí. Dokonce i po následném vypnutí LPG je vše OK. Nepomáhá ani přidání plynu motor po startu krásně chytne a jde do vysokých otáček, ale následně se začne dusit a chcípne. Za tepla tento jev není. Auto jede excelentně jak na LPG tak BA. Pokusil jsem se kontaktovat firmu která to instalovala, ale odkázaly mne na servis ohledně BA. Moc se mi to nezdá, protože je plno recenzí s podobným problémem. Dokonce jsem měl podobný problém na předchozím vozu VECTRA B 1,8. Dle servisního technika tato jednotka neřídí BA soustavu pokud je vypnutá.Mohly by jste mi nějako poradit? Předem děkuji
6.9.2017 7:04:59
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Opel Insignia 1.8 studeny start
Dobrý den, převážnou většinu špatných studených startů má na svědomí nesprávné složení LPG palivové směsi. Jde o to, že benzínová řídící jednotka i po přepnutí na plyn provádí na základě signálů od lambda sond příslušné korekce. Tyto korekce jsou pak použity při startování a směs při startu pak není optimální. Pokud by jste dojížděl několik posledních kilometrů před vypnutím motoru na benzín, s největší pravděpodobností by starty byly bez problémů. Váš problém tedy pomůže vyřešit provedení diagnostiky, kdy se zjistí zda bude nutná jen úprava plynové mapy nebo zda bude nutné provést opravu či výměnu některého komponentu LPG soustavy.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací