26.9.2017 17:06:29
Jméno:
Pavel Doležal Předmět:
LPG LovatoDobrý den, Chtěl jsem se zeptat čím by to mohlo být? Je to spíš taková závada nezávada. Mám Fábii I. 1.4 Mpi a v ní zabudované LPG systém Lovato . Když je auto ohřáto, tak vše běhá jak by mělo. Můžu přepínat na přepínači benzín, plyn jak chci a vždy změna paliva krásně přepne. Ovšem teď mi vždy, když nastartuji studené auto a chvíli jedu na přípravný režim, kdy bliká dioda GAS a jedu zatím na benzín a auto se ohřívá dělá to, že už když se to dostane na požadovanou teplotu, aby bylo možné přepnutí na LPG, tak se to sice přepne, ale v zápětí
přepínač začne hvízdat jako by tam nebyl plyn. Potom, ale co na přepínač zmáčknu, aby přestalo hvízdání a jelo auto na benzín a po té ještě jednou přepnu, aby to znovu naskočilo na plyn, tak je hned vše ok a auto začne jet na plyn. Někdy přepínač musím zmáčknout i vícekrát, ale jak je auto ohřáté, tak je vše ok. Dřív to nedělalo. Můj plynař stojí zaprd a nemůžu ho nikdá zastihnout a navíc je ode mě 30 Km, tak jsem si říkal, že se zkusím zeptat tady. Třeba jestli neblbnou ty spouštěcí ventily. Například ten vzadu na nádrži nebo ten vepředu v reduktoru. Jako. si myslím, že sepnou později a nepustí tak plyn dál. Kdežto elektronika už je připravena.
27.9.2017 9:25:58
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: LPG LovatoDobrý den, za předpokladu, že montáž LPG zařízení je provedena správně a všechny komponenty fungují správně jsou hlavními veličinami pro přepnutí tlak plynu a teplota reduktoru. Pokud hodnota těchto veličin nedosahuje nastavených hodnot nedojde k přepnutí a řidič je upozorněn zvukovým signálem. Může se jednat jak o závadu mechanickou, např. nesprávná činnost Vámi zmiňovaných elektroventilů, tak o závadu některého sensoru či elektrickou závadu např. studený spoj…. Pro odstranění závady je nutné použít diagnostiku.