6.10.2017 18:51:00
Jméno:
Vodňanský Ondřej Předmět:
LPGDobrý den,
mám vozidlo Opel Meriva 1.4, dovoz Itálie, rok výroby 2009, plyn namontován již z výroby vozu.
Mám následující dotaz (problém): Nastartuji vůz, přepínač na palivo mám ve statusu automatu, nastartuji a rozjedu se na benzín. Doposud vše v pořádku.
Po určité době dojde k automatickému přepnutí na plyn a nyní nastává problém. Auto po chvilce zpomalí, na palubce se rozsvítí symbol čerpadla a začne se ozývat pípání. Po chvíli se přepne ikonka na symbol automobilu s montážním klíčem, auto stále nemá výkon.
Nyní jsou dvě možnosti a to buď zastavit, vypnout klíček a provést znovu nastartování, což většinou zabere a chyba se neobjeví, nebo přepnout tlačítko na benzín, kdy symbol auta s klíčem nezmizí, nicméně auto jede dál korektně.
Pokud nastartuji a jedu hned na benzín (není zapnut automat pro přepínání na plyn) žádná chyba se neobjeví.
Zjistil jsem, že když pojedu chvíli jen na benzín (cca 10 – 15km) a pak přepnu na plyn, většinou již vše korektně funguje, chyba se neobjeví po celý den.
V autorizovaném servisu mi měnili svíčky i zapal. lištu, ale problém přetrvává.
Jak to, prosím, vyřešit?
Děkuji
9.10.2017 7:37:40
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: LPGDobrý den, zvukový signál s následným přepnutím do benzínu upozorňuje na závadu spojenou s poklesem tlaku. Rozsvícení kontrolky motoru pak signalizuje závadu emisního systému, po které benzínová řídící jednotka umožní provoz pouze v nouzovém režimu. Závada může být v některém komponentu LPG soustavy či elektroinstalaci a pro její určení je potřeba použít diagnostiku. Doporučuji tedy navštívit odborný servis, kde servisují Váš LPG systém případně se můžete objednat na opravu u nás na tel. 606659530.