Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Svítící kontrolka

29.10.2017 9:15:06
Jméno: Pavel Předmět: Svítící kontrolka
Po montáži LPG Lovato jsem najel cca 300 km a rozsvítila se kontrolka motor žlutá signalizující zřejmě špatné emise. V servise mi závadu smazali a upravili bohatost plynu, ale po 300 km opět kontrolka a to se opakuje už 3x. Mám Peugeot 301, najeto 58000 km.
30.10.2017 7:41:11
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Svítící kontrolka
Dobrý den, to že se opakovaně rozsvěcuje kontrolka emisí může být způsobeno nastavením LPG systému. I při jízdě na LPG provádí benzínová řídící jednotka na základě signálů od lambda sond korekce. Pokud není směs LPG optimální a korekce přesáhnou opakovaně nastavené mezní hodnoty pak dojde k rozsvícení kontrolky emisí. Předpokládám, že všechny originální komponenty vozidla podílející se na tvorbě emisí jsou v pořádku (zapalovací soustava, lambda, katalyzátor….) Je třeba zkontrolovat nastavení plynové mapy v celém rozsahu otáček ve všech jízdních režimech a provést precizní nastavení.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací