Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - systém STARGAS

15.11.2017 13:35:06
Jméno: Milek Předmět: systém STARGAS
Dobrý den,

koupil jsem ojetý vůz Dacia Logan 1.4 55kW, r.v. 2006, dovoz z Německa. Ve voze je zabudovaný LPG systém značky Stargas (vypadá že byl prodán s novým autem) v SRN. Vypadá, to, že přepínání funhuje, ani nijak zvláštně neckuká, ale zaráží mě, že když natankuju benzín, tak mizí víc, než by měl (dle ukazatele paliva). Mám podezření jestli při provozu na LPG nepřižírá benzín - únik paliva byl vyloučen (ještě budeme řešit, zda-li jenom plovák nemá své dny). Je toto možné? Na LPG už jsme jezdili s karburátorovými Škodovkami 742 a 781, máme ještě Berlingo se systémem Magic(to jsme ale dávali my nové) a funguje dobře, takže to není první auto na plyn. Ještě auto při přidání plynu (akcelerátoru) píská - zdroj pískání bych označil nejspíš přepínač LPG. Je něco takového možné (aby bral benzín a plyn dohromady) a nevíte kdo by na Královéhradecku servisoval tento systém aby nám vyvrátil nebo potvrdil problém s LPG?
16.11.2017 7:40:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: systém STARGAS
Dobrý den, u motorů Dacia se jako jeden ze způsobů ochrany ventilů a ventilových sedel používá přístřik benzínu. Je docela možné, že máte tuto funkci v řídící jednotce LPG aktivovanou, a to právě může způsobovat vyšší spotřebu benzínu. Pokud LPG systém vydává zvukový signál (píská, jak říkáte) upozorňuje, že něco není v pořádku. Doporučuji proto navštívit odborný servis, kde po připojení k diagnostice zjistí, zda systém funguje, jak má a zda je zapnutý přístřik benzínu pro ochranu ventilů. Ochranu ventilů lze řešit i systémem aditivace viz http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Na Králevehradecku Vám mohu doporučit GERA s.r.o., Panelová 1126, Hradec Králové.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací