23.11.2017 20:46:20
Jméno:
Jan Kasal Předmět:
Landi Renzo EVO- schéma zapojeníDobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je někde ke stažení schéma zapojení systému Landi Renzo EVO pro 6-ti válcové motory -nalezl jsem pouze schéma pro 4-válcový systém a to navíc i bez popisu pinů jednotky LPG a pouze naznačenými barvami na straně napojení na originál vstřiky.
K problému- firma mi namontovala tento systém a bohužel od začátku jsou problémy s nepravidelným chodem při větším přidání plynu (více než cca 2/3 pedálu) v rozmezí 2000-3500 otáček a dále při plném zatížení při vyšších otáčkách (cca nad 5000 otáček). Montér se domníval že se jedná o problém v zapalování, takže jsem namontoval nové svíčky (na doporučení Brisk Silver na LPG), 2x upravoval odtrh (0.8mm, 0.45mm) a dokonce jsem nakonec koupil poměrne drahé nové zapalovací lišty (Bosch). Bohužel beze změny i po následném pokusu o seřízení (po čase se to možná mírně zhoršilo). Diagnostika vykazuje poruchy "chybný zápal- více válců" a pomalé odezvy lambda sond (všechny 4 sondy vyměněny za nové- Bosch).
Na benzín auto jezdí bez problémů a servis zdá se neví co s tím, proto zkoumám možné příčiny.
Domnívám se, že mohou být otočené plynové vstřiky mezi válci 2-4-6 se vstřiky 1-3-5 (motor do "V"), bohužel to nemám jak ověřit, jelikož strana napojená ke vstřikům nemá popisky a má na obou stranách "V" označení shodné 1-3-5=zelený-červený-modrý, 2-4-6=zelený-červený-modrý. U plynových vstřiků jsou označení takto: 1-3-5=C-B-A, 2-4-6=G-F-E
Jedná se o automobil Opel Omega 3.2v6, r.v. 2001, 160kW (atmosférický motor, reduktor jak jsem zjistil je dimenzován na 160kW)
Za jakoukoliv pomoc děkuji
25.11.2017 10:13:11
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Landi Renzo EVO- schéma zapojeníDobrý den, bude nutné zkontrolovat správnost zapojení systému a stejně tak nastavení v diagnostice. Bez toho neumím dát smysluplnou odpověď. Jak sám uvádíte vyzkoušel jste vyměnit celou řadu komponent a možná zbytečně.