9.2.2018 18:13:17
Jméno:
Tomáš Předmět:
Chudá směs pouze na LPGDobrý den.Už si nevím rady. Byl jsem na seřízení -nepomohlo. Zkouším tankovat u různých LPG stanic a taky nic.Na benzín mohu najet třeba 1000 km a žádná závada se v paměti neukáže. Jen přepnu na LPG a stačí 20-80 km a vždy při volnoběhu se mi rozsvítí check engine.Nikdy né za jízdy v otáčkách .Jen na volnoběh a VAG napíše 17544 řada 1 chudá směs.
Natočil jsem video jak se chová lambda a jsem z toho trochu zmatený. Ale usoudil jsem že se chová úplně stejně na plyn i benzín.Prosím o pomoc.Přikládám video
https://www.youtube.com/watch?v=DMgMc5cnN Gg&feature=youtu.be
12.2.2018 7:25:23
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Chudá směs pouze na LPGDobrý den, lambda sonda porovnává okolní vzduch s výfukovými plyny a na základě údajů lambda sondy nastavuje řídící jednotka správný směšovací poměr (stechiometrický poměr) tak, aby funkce katalyzátoru byla správná a škodlivé emise ve výfukových plynech byly v rámci stanovených mezí. Z toho plyne, že v chování lambda sondy nejsou při jízdě na plyn rozdíly oproti benzínu. Ve Vašem případě bych typoval závadu v zapalovací soustavě, ale pravou závadu odhalí až důkladná diagnostika jak vozidla, tak i plynu. Pokud budete chtít s Vaším problémem pomoc objednejte se u nás na servis na tel. 606 659 530.