24.4.2018 18:43:05
Jméno:
Martin Předmět:
Na LPG nedrzi volnobezne otackyVím, že příspěvek je starý, ale možná jednou někomu ušetří peníze.
Zde popisovaný problém je i můj stále nevyřešený.
Vše začalo rozsvěcováním diagnostiky motoru a hláškou příliš bohatá směs na první řadě válců. Auto na plyn škubalo a chod byl nepravidelný. Bylo mi poraděno výměna svíček a kabelů. Stalo se tak .Nic se nezměnilo vše při staru.Rozhodl jsem se vyhledat plynaře.Plynař zjistil,že jsou vstřiky za zenitem a již nelze je poštelovat.
Jediná možnost výměna vstřiků cca. 9000 Kč. Po domluvě termínu se tak i stalo.
Při zkušební jízdě jsme přišel na to,že na plyn auto přestalo držet volnoběh co křižovatka auto kaput. Otáčky na plyn kolem 500 až 550.Vrátil jsem se zpět a nahlásil problém. Po změření mi bylo řečeno,že se nelze připojit na seštelování , že něco asi zkratuje .
Byl jsem ujištěný problém bude v cívce,LPG prý potřebuje lepší jiskru proto na benzín OK na plyn problém (slabá cívka) a druhá věc pravděpodobně v zasrané škrtící klapce.Bohužel plynař na to neměl čas a že si to mám nechat udělat u svého mechanika.Ok tak se i stalo. Nová cívka 1900 Kč rozdělaná škrtící klapka čisťounká jak slovo boží což mě i potom dokleplo však motor je po generálce s nájezdem cirka 4000 km. Měl jsem horší baterku i tu jsem koupil novou a problém stále přetrvává tak jsem opět volal plynaři at se nezlobí,ale že nemohu měnit půl auta a bez výsledku.Tak se mám ozvat koncem příštího týdne.Jsem už z toho totálně nešťastný. Na plyn to začalo zdechat až po výměně za nové vstřiky.Na staré se to nestalo.
25.4.2018 8:06:51
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Na LPG nedrzi volnobezne otackyDobrý den, předpokládám, když plynař zjistil, že jsou vstřikovače vadné, že to zjistil na základě připojení diagnostiky k LPG systému. Nerozumím pak tomu, že po výměně vstřikovačů se již nemůže připojit pro provedení seřízení plynové mapy. Pokud bude chtít Váš problém vyřešit zavolejte nám na tel. 606659530 a po upřesnění o jaký LPG systém se jedná se můžeme domluvit na termínu opravy.