30.4.2018 16:25:16
Jméno:
Cyril Předmět:
Blikající červená kontrolka Dobrý den,
Vlastním Ford Focus 3 1.6. 77kw se systéme stag 4 od výroby (46l nádrž)
Mám problém že mi svítí červená kontrolka pod displejem ukazatele stavu nádrže paliva LPG když mi zbývá jedna čárka a při tomto jevu se ozve 3x zvukový ton a auto se přepne na benzín ( stává se to při rozjezdech a přidání plynu při 1 a 2 převodovým stupněm) . Při natankování do plna již zvukový signál a přepnutí na benzín při stejné situaci již nenastává ale nicméně při stejné situaci ale s plnou nádrží se pořád při rozjezdech rozsvítí červená kontrolka byť jedu pořád na plyn a nepřepneme se už na benzín jak při jedné čárce stavu paliva v nádrži.
2.5.2018 8:01:34
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Blikající červená kontrolka Dobrý den, LED dioda pod diodami ukazatele stavu hladiny paliva má následující funkce: svítí červeně – motor jede na benzín; pomalu bliká (1x za sekundu) - čeká na teplotu přepnutí; normální blikání (2x za sekundu) – systém je připraven na přepnutí a čeká na potřebné otáčky; rychlé blikání (4x za sekundu) a současný zvukový signál – chyba LPG systému – např. v nádrži není LPG….. Pokud systém přepne na benzín se současným zvukovým signálem je nádrž prázdná – pokud přidáváte plyn systém nemá dostatek paliva a přepíná do benzínu. Opravdu bude tedy nutné navštívit odborný servis, který provede diagnostiku LPG systému, zkontroluje jeho správné nastavení, vyčte paměť závad a na základě zjištění provede potřebné úkony.