4.5.2018 10:00:01
Jméno:
Jiří Předmět:
Auto s LPG zástavbou bez dalších dokladůDobrý den,
zakoupil jsem vozidlo s již nainstalovaným polským systémem LPG. V technickém průkazu k vozidlu mám jen poznámku "LPG" a žádné další dokumenty jsem k vozidlu nedostal. Je problém udělat revizi v tomto případě? Jak je to poté s STK? Platnost nádoby je do r. 2019. Pokud bych ji i s multiventilem chtěl vyměnit za novou stejného rozměru sám, je s tím poté u revize nějaký další problém? Děkuji.
4.5.2018 10:12:17
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Auto s LPG zástavbou bez dalších dokladůDobrý den, pokud nejsou k přestavbě žádné doklady může firma, která systém montovala vystavit duplikát přílohy k velkému TP. Pokud se jedná o dovoz, lze vystavit tzv. revizní protokol, kde po fyzické kontrole LPG systému budou uvedeny komponenty systému a jejich údaje, pokud jsou čitelné.
Výměnu nádrže smí provádět pouze subjekt, který má oprávnění k montážím a opravám LPG systémů a po výměně změnu zapíše odpovídajícím způsobem do přílohy k TP nebo do revizního protokolu a samozřejmě ověří těsnost celého LPG systému. Revize se pak vyznačují v příloze k TP nebo v revizním protokolu.