15.5.2018 14:34:50
Jméno:
Karel Předmět:
Správné nastavení bohatosti směsiDobrý den,
zakoupil jsem vůz Lancia Thesis 3.2l V6 s již hotovou vestavbou polského systému LPG, která ale nepracovala zcela správně. Pořídil jsem proto diagnostický kabel a SW a zjistil vadný teplotní senzor. Ten jsem objednal a vyměnil. Po dotankování jsem na LPG jezdil, ale na LPG byl motor na volnoběh dost neklidný a čím déle se s autem jezdilo, tím se to zhoršovalo. Zkusil jsem proto automatickou kalibraci řídící jednotky a v podstatě se nakalibrovala korekce stejná jako byla původně a chování auta bylo stejné. Tedy po cca 50 km na LPG bylo potřeba jezdit alespoň 15 km na benzin aby se zřejmě srovnala řídící jednotka a autu se srovnal volnoběh. I podle velmi nízké hodnoty spotřeby na LPG podle palubního PC (o 2l/100km méně než na benzin) jsem usoudil příliš chudou směs. Nastavil jsem tedy manuálně korekce o něco výš a volnoběh se krásně srovnal. Ale po ujetí cca 200-250 km mi vyskočí v ŘJ motoru chybová hláška, kterou jsem si přeložil jako příliš bohatou směs a auto pak cca 2-3 km po nastartování cuká a je líné. Pak se opět srovná a jezdí jak má. Spotřeba podle PP vychází cca podobně jako na benzin.
Myslíte, že bude stačit směs doladit nějak mezi nebo je to nastavení složitější a je potřeba se u Vás zastavit?
15.5.2018 15:05:48
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Správné nastavení bohatosti směsiDobrý den, neuvádíte, kolik km je s LPG systémem najeto, proto bych doporučoval objednat se u nás nebo některého z našich autorizovaných servisů na kontrolu LPG systému. Je třeba zkontrolovat správnou funkčnost jednotlivých komponent LPG systému, zejména vstřikovačů, zkontrolovat správnost nastavení parametrů a na základě výsledku pak provést seřízení plynové mapy nebo opravu. U nás se můžete objednat na tel. 606 659 530.
Metodu pokus omyl a přiměřeně přiměřeně nedoporučuji.