Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Vykon

4.7.2018 22:16:11
Jméno: Michal Č Předmět: Vykon
Dobry den, mam cerstve namontovano LPG system Magic G4 na Ford Fusion 1.4.Mam dva dotazy.Nezda se mi vykon, mel by byt srovnatelny s jizdou na benzin, prijde mi znatelne nizsi.Pri zatizeni dokoce jsou znat vypadky vykonu, mirne pocukavani.Druhy dotaz...na prepinaci v kabine kdyz dochazel plyn se ozvalo pipnuti a zacaly stridave blikat modra a cervena dioda.vim ze signalizuji nizky tlak plynu, ale zajimalo by me jestli v tuto chvili vuz jede jeste na plyn nebo uz je prepnuto na benzin.take toto se mi zcela nezda protoze pri tankovani se do plne veslo asi o sest litru mene paliva nez pri prvnim tankovani do plne.Dekuji mockrat za odpovedi.
9.7.2018 7:51:30
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vykon
Dobrý den, k první otázce – pokud je přestavba provedena správně není při jízdě na LPG poznat rozdíl ve výkonu. Protože je LPG jiné palivo má má vyšší oktanové číslo než benzín, vyžaduje bezchybnou funkčnost zapalovací soustavy. Pokud zapalovací soustava není zcela v pořádku (i když na benzín vozidlo jede bez problémů) může docházet při jízdě na LPG k cukání zejména v nižších otáčkách při akceleraci. Ke druhé otázce - pokud Vám dojde plyn, LPG systém automaticky přepne do benzínu. Protože v LPG nádrži je ještě zbytek plynu, ale tlak již není dostatečný pro plný výkon, ale při nižších zátěžích motoru může dojít znovu k přepnutí na LPG a při akceleraci pak zase dojde k přepnutí do benzínu a LPG systém Vás upozorní zvukovým signálem. Co se tankování týká, natankované množství závisí na tom, kolik plynu zůstalo v nádrži, jaká je teplota…. Rozdíl šest litrů je však veliký.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací