Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Problém prepínania na plyn - Lpg

25.8.2018 8:57:04
Jméno: Jozef Adamovič Předmět: Problém prepínania na plyn - Lpg
Dobrý deň prajem. Pri naštartovaní na benzín ide všetko ok...po cca 1 - 2 min. jazdy prepne na plyn, rozsvietia sa kontrolky stavu plynu ale motor zhasne, niečo "skučí" asi 5 sek. a následne sa prepne spät na benzín ale svieti kontrolka plynu. Tých 5 sek. ide auto zotrvačnosťou a potom motor naskočí. Vtedy prepnem na benzín manuálne. Následne musím prejsť asi 15 min. na benzíne aby som manuálne prepol na plyn. Potom ide ok. Ak idem po štarte schválne na benzín aspoň 5 min. a manuálne prepnem na plyn tak je to tiež ok. Po zastavení do 10 min. prepína ako má. Nad už musím ísť chvíľu na benzin a potom manuálne prepnúť. Ak je chladno tak dlhšie. Pripomína mi to ako pri starých motoroch keď bola ac pumpa a klesalo palivo. Jedná sa o Peugeot 407sw, Namontovaný je tam systém PRINS. Bol som s tým aj v tunajšom servise LPG a vyskúšali čistiaci spray na systém ale bez akéhokoľvek účinku. Povedali mi že to asi budú trysky ale nezdá sa mi to. Ak už prepne na plyn tak ide bez problémov pri akomkoľvek štýle jazdy. Okrem bláznivého...samozrejme. Poprosil by som Vás o Váš odborný názor. Ďakujem....
27.8.2018 7:24:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Problém prepínania na plyn - Lpg
Dobrý den, systémy Prins nemontujeme ani neservisujeme. „Skučení“ Vás upozorňuje na závadu v LPG systému, a proto nedojde k přepnutí. Pro zjištění závady je třeba provést diagnostiku LPG systému a zkontrolovat správnou funkčnost všech komponent. Může se jednat o „zalepené“ vstřikovače vlivem načerpání znečistěného plynu nebo závadu v některém LPG komponentu či elektroinstalaci.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací