24.9.2018 10:16:49
Jméno:
Honza Předmět:
Kolísání otáček a následné chcípnutí při studeném startuDobrý den. Mám Ford Mondeo 2.0i (2009) s továrním LPG (BRC) V zimě jsem se setkal s problém, kdy při nastartování otáčky kolísaly +- mezi 1100 -1300. V součastnosti je problém takový, že při startu spadnou otáčky okamžitě na 500, auto se zatřepe a chcípne. V 90% případů znovu nastartuji a vše je OK. V 10% případů motor chcipne i 3x po sobě, pak už mu radši pomůžu plynem držet otáčky. Po zahřátí už je to ok. Kolísání ani chcípaná motoru jsem nepozoroval při jízdě na benzín. Příjde mi, jako by problém způsobovalo to, že jsem auto chcípl na LPG a startuju na benzín. Máte zkušenost s tímto problémem? Děkuji, Honza.
24.9.2018 10:31:43
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Kolísání otáček a následné chcípnutí při studeném startuDobrý den, kolísání otáček po studeném startu může být způsobeno nesprávným složením LPG směsi při jízdě na LPG. Nejčastější příčinou může být nesprávná funkce vstřikovače(ů) vlivem např. opotřebení nebo jezdíte v režimu, kde není zcela přesně nastavena plynová mapa. Doporučuji proto navštívit odborný servis, který diagnostikou zjistí závadu a provede opravu.