4.10.2018 10:38:36
Jméno:
Lukas Předmět:
Plyn sepne po cca 50ti kmDobrý den, mám citroen C4 1.6 16V se systémem Lovato. Na jaře mi začalo blbnout přepínání na plyb. Auto se chtělo přepnout už po ujetí cca 200m,ale nedařilo se. Vždy se rozblikali všechny diody a přepnout manuálně šlo až po ujetí cca 2-3km. Veřešilo se to v nastavení teploty spouštění, kdy se zvedla o 10°C. Toto pomohlo na měsíc. Pak zase a opět pomohlo zvednutí teploty pro spuštění. Teď když se ochladilo, je problém opačný. Plyn sepne po ujetí 50-60km a dřív nelze.
Diagnostika chybu nenašla a řekli mi že je vadná řídící jednorka... Asi. Tušíte jestli to může být i senzorem teploty, když diagnostika ukazuje že je OK? Děkuji
4.10.2018 12:50:47
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Plyn sepne po cca 50ti kmDobrý den, závada bude s největší pravděpodobností souviset s teplotou přepnutí. Je možné, že teplotní čidlo, které snímá teplotu reduktoru, nemusí fungovat správně a řídící jednotce dává z nějakého důvodu chybný signál o teplotě, a proto není v řídící jednotce zapsána chyba. Je možné také ověřit, zda teplota reduktoru, naměřená např. laserovým teploměrem, odpovídá údaji v diagnostickém programu. Již nepíšete, zda byla teplota přepnutí nastavena zpět na doporučenou hodnotu 35oC i to by mohlo být příčinou pozdního přepnutí. Dále je třeba ověřit správnost zapojení reduktoru do okruhu chlazení. Pravděpodobnost, že LPG řídící jednotka je vadná je velice malá. Pokud budete chtít problém vyřešit, můžete se objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.