Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Studené starty

11.10.2018 12:13:10
Jméno: Honza Předmět: Studené starty
Dobrý den. Mám problém se studenými starty. Když dojíždím na plyn, následný studený start doprovází kolísání otáček a ve většině případů chcípnutí motoru. Na durhý pokus nastartuje ve většině případů bez problému. Pokud jezdím pouze na beznín, starty jsou ok a zní zdravě. Příjde mi, jakoby problém způsobovalo to, že zůstavají někde hodnoty plynu při dojezdu a při startu na benzín to použilo tyto hodnoty.
11.10.2018 13:08:12
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Studené starty
Dobrý den, jak již mnohokrát jsem na tomto fóru odpovídal na téma špatné studené starty. Benzínová řídící jednotka i při jízdě na LPG dostává z příslušných čidel všechny signály, které vyhodnocuje. Mimo jiné jsou to i signály z lambda sond. Pokud benzínová řídící jednotka, při jízdě na LPG, po vyhodnocení signálu z lambda sond nevyhodnotí palivovou směs jako optimální, pak provádí příslušné korekce (směs obohacuje nebo ochuzuje) tak, aby bylo dosaženo optimálního složení palivové směsi. Pokud pak vypnete motor z režimu plynu, pamatuje si benzínová řídící jednotka poslední korekce a s těmi je pak prováděn studený start na benzín, a to může způsobovat kolísání otáček nebo chcípání. Je třeba diagnostikou zjistit, zda nesprávné složení směsi je způsobeno nesprávnou funkcí některého LPG komponentu nebo zda postačí úprava plynové mapy. Na servis se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací