18.10.2018 14:23:32
Jméno:
Stanislav Předmět:
Rychlé přepnutí na lpg a následné cukání a dusení motoruDobrý den,
rád bych se zeptal na závadu která nás začla zlobit na seat ibiza 2010 1,6 + lpg landi renzo omegas. Při startu studeného motoru např. ráno při teplotě cca 10 stupňů dojde ihned cca po 2-3 vteřinách po startu k přepnutí na LPG ( dle blikající signalizace na přepínači ) a motor začne cukat, při pokusu o rozjetí se začne dusit. Mám za to, že dochází k přepnutí na LPG příliš brzy, po zahřátí ( cca 30 s - 1 minuta ) na volnoběh se motor ustálí a lze se rozjet. Lidé co LPG mají mi říkali, že se jim na lpg přepíná motor až třeba po 1 km apod, tzn. za mnohem delší dobu než naše auto, které se přepne takřka ihned po startu.Předpokládám že by za tímto mohlo být špatné teplotní čidlo. A teď se zeptám, dá se koupit a vyměnit samostatně ? nebo je součastí map senzoru ? Vozidlo jsme dali do servisu kde lpg montují a servisují ale tam na nic nepřišli a svedli to na špatné vstřiky, což se mi nezdá. Bohužel jsem z jižní moravy, takže k Vám na servis to mám dost daleko, jinak bych to zavezl rovnou k profíkům. Děkuji
19.10.2018 7:34:12
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Rychlé přepnutí na lpg a následné cukání a dusení motoruDobrý den, jednou z možných příčin může být vadné teplotní čidlo. Teplotu lze snímat jak z originálního čidla vozidla, tak i z čidla umístěného na reduktoru. To záleží na tom, jak je provedena montáž na Vašem vozidle. Plynové vstřikovače nemají žádný vliv na přepínání benzín – LPG. K určení a odstranění závady je nutné provést diagnostiku LPG systému. Bude tedy třeba vyhledat jiný servis.