22.10.2018 21:26:49
Jméno:
David Předmět:
CngDobrý den, dovezl jsem si auto z Itálie, je předělané na CNG. Na STK po mě chtějí revizi plynu, ale v ČR tento italský systém bohužel dělá jen pár firem a žádná v mém okolí. Rozhodl jsem se pro demontáž. Auto nema žádného majitele, můj dotaz zní pokud nechám CNG demontovat a vyžádání si papír s tím že to bylo demontované , projde auto STK pokavad je CNG zapsané v TP ?
23.10.2018 7:22:02
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: CngDobrý den, pokud jste si dovezl vozidlo na CNG a palivo CNG je zapsáno v technickém průkazu, je třeba STK doložit inspekční zkoušku (revizí) CNG. Pokud by jste demontoval CNG systém před STK nebude stav vozidla odpovídat údajům v technickém průkazu, vozidlo neprojde STK a nebude možné ho zapsat do registru vozidel. Demontáž je možné provést až po STK a zapsání vozidla do registru vozidel. Demontáž musí provést odborná firma, která má příslušné oprávnění a po demontáži provede zápis do velkého technického průkazu vozidla a změnu nahlásí do systému IS TP Ministerstva dopravy. Následně Vám pak na odboru dopravy vystaví nový „malý technický průkaz“, kde již bude zapsáno jen palivo benzín.