Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - kontrolka MIL

23.11.2018 13:35:26
Jméno: Roman Předmět: kontrolka MIL
Dobrý den.
LPG ŘJ OPTIMA EXPERT, Gaslube, instalováno 5/2018, KIA CEED r.v. 2017 1,4 MPI, najeto 19000km. Tento měsíc se mi v intervalu každých ca 70-120 ujetých km, rozvěcuje kontrolka MIL závada- P 2096-chudá směs bank 1, sensor 2 (provoz na LPG). Byl jsem s reklamací u firmy , která systém instalovala s výsledkem, že dle diagnostiky ( jezdili jsme víc jak půl hod. s připojeným počítačem) je vše v pořádku, a že s tím nic nejde udělat, že chybu ukazuje O2 čidlo za katalyzátorem a že to zřejmě způsobuje vznik vodní páry z LPG, která ochladí sondu a ta hlásí chybu. Auto taky pravidelně cuká (cukne) při zařazení z 2. 3. a 4 rychl. stupně při nižších otáčkách. To je údajně typický projev LPG a nejde s tím taky nic dělat- to ale dělá už od instalace. Myslím, že mě tahají za fusekli, máte na to nějaký názor a jak a co bych měl teď dělat? Děkuji za info. RD
23.11.2018 14:39:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: kontrolka MIL
Dobrý den, pokud svítí kontrolka motoru je to špatně a je třeba zjistit, zda je to vinou LPG či vadnou funkcí některého originálního komponentu vozidla. Proto je třeba provést diagnostiku benzínové části i LPG části, případně provést další upřesňující měření např. osciloskopem, zjistit proč se rozsvěcuje a závadu odstranit případně provést odpovídající nastavení. Chudá LPG směs hoří daleko vyššími teplotami než benzín a při provozování vozidla s chudou směsí může dojít k poškození ventilů. Pokud je LPG systém správně seřízen, nedochází při přepnutí paliv ani při řazení rychlostních stupňů k cukání. V případě, že Vámi popisované závady souvisí s instalací LPG měla by je v záruce odstranit firma, která systém instalovala.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací