Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - zástavbaLPG

17.4.2011 9:10:52
Jméno: Čechák Předmět: zástavbaLPG
Dobrý den. Uvažuji o koupi vozidla Škoda Octavia Tour 1,6 MPI a jeho následnou přestavbu na LPG. Dotaz: 1) Je vhodné před přestavbou motor nechat třeba 10tkm zajet? 2) Na www.auto.cz jsem se dočetl o nárustu spotřeby při provozu na LPG u tovární zástavby. Z jinch zdrojů mám informace o nárustu spotřeby při použitá sekvančním vstřikování menším. Jaké jsou vaše zkušenosti? A zase ta spotřeba Při jízdě dopolední Prahou jsme se v benzinovém režimu pohybovali za více než 10 litrů Naturalu na 100 km. A nejinak tomu bylo i při spalování LPG, spotřeba se však od benzinového cyklu nijak diametrálně nelišila. Zaznamenatelný rozdíl se objevil při pohybu na opačném konci rychlostního spektra – na dálnici jsme při dodržování limitů naměřili spotřebu benzinu 9,4 l/100 km, při jízdě na LPG se spotřeba vyšplhala o 1,1 litru výše. Při zpomalení na úroveň 100 km/h se spotřeba při spalování benzinu ustálila na hodnotě 6,9 l/100 km, po přepnutí na LPG jsme na stejném úseku naměřili 8,3 l/100 km. Orientačně odečtené hodnoty jsou v následující tabulce. Spotřeba paliva benzin vs. LPG Rychlost jízdy otáčky na 5.r.s. [min-1] spotřeba benzinu [l/100 km] spotřeba LPG [l/100 km] 100 km/h 3200 6,9 /benzín 8,3 / LPG 130 km/h 4200 9,4 10,5 Pokud se budete při provozu na LPG trochu snažit o ekonomickou jízdu, odvděčí se vám Octavia spotřebou okolo 8,0 l/100 km. Při snaze o co nejnižší spotřebu jsme se dostali na 7,2 l/100 km. Možná že o desetinku nebo dvě bychom výsledek ještě dokázali vylepšit, ale “pod sedm“ to určitě nejde. Při normálním využívání potenciálu automobilu jsme spotřebovali 9 litrů LPG na každou ujetou stovku kilometrů. Praxí jsme si ověřili, že toto číslo je naprosto reálné. Děkuji za odpovď. Čechák.
18.4.2011 7:59:51
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: zástavbaLPG
Dobrý den pane Čechák. Málem jsem se ztratil ve Vašem ekonomickém rozboru spotřeby Octavie. Moje odpověď bude velice stručná: Na první dotaz odpovídám ne, není nutné vozidlo před instalací zařízení LPG zajíždět na benzín. (Viz.: I Škoda Auto montuje zařízení do úplně nových vozidel) Patrně druhý dotaz se týká spotřeby: Nárůst spotřeby je oproti benzínu cca 10%, pokud je elektrická soustava (cívky, kabely svíčky) a komprese v dobrém stavu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací