Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Emise na LPG

21.2.2019 15:24:32
Jméno: Jan Stránský Předmět: Emise na LPG
Dobrý den. Mám vozidlo vw golf IV 1.6 16 V s LPG systémem Tomaseto. Vyrazil jsem na STK a byl jsem vyporoučen s tím, že mi nemohou změřit emise, protože tento systém nedělají. Stejně tak jsem pochodil na dalších stanicích STK. Vozidlo vlastním cca 7 let a do teď jsem se s tím nesetkal. Jak mám pokračovat? Proč je najednou problém udělat emise na mě LPG?
22.2.2019 8:09:16
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Emise na LPG
Dobrý den, italská firma Tomasetto je výrobcem reduktorů, vstřikovačů, plnících přípojek. Řídící jednotky k LPG/CNG systémům tato firma nevyrábí. LPG systém se určuje dle řídící jednotky LPG a technik SME/STK musí dle platné metodiky identifikovat LPG systém a pokud má osvědčení měřit emise u tohoto systému, pak provede měření, v opačném případě musí odmítnout. Pokud se jedná o dodatečnou přestavbu prováděnou v ČR, pak byste měl mít přílohu k velkému technickému průkazu, kde je uveden i použitý LPG systém. Pokud se jedná o vozidlo z dovozu, měl byste mít tzv. revizní protokol, ve kterém jsou uvedeny hlavní součásti LPG systému (řídící jednotka, reduktor, vstřikovače, nádrž, přípojka) včetně jejich homologací. Doporučuji proto navštívit nejbližšího plynaře, který zjistí o jaký systém se jedná a případně vystaví potřebné dokumenty.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací