22.3.2019 22:46:04
Jméno:
Radek Předmět:
KIA sportageDobrý den,
provozuji vůz KIA sportage r.v 2007, 2.0i , 4 válec,na systému landirenzo omegas ,montovaný již před 10 lety v IT. Od počátku se pravidelně rozsvěcí kontrolka motoru na chybu se spalováním na válci 2 a po čase opět zmizí. V servisu LPG mi bylo zděleno , že KIA neumí dobře pracovat s tímto systémem. Tuto odpověď jsem dostal u dvou servisu LPG a to i potom, co ten druhý na tetno výrok toho prvního servisu, vynesl negativní komentář na daný servis. Jsem z toho dosti zklamaný i přesto, že vše jede v naprostém pořádku, při vyskočení hlášky motoru neni cítit žádné zaváhání motoru. Výměna filtrů, svíček lambdy vyměněny, několikrát přenastavováno a nic, nikdo neví co s tím... na benzín to nevyskakuje. Je možné u některého z vašich servisů ověřit správnou funkci zapalovacích cívek v určitém spektru otáček? Většinou chybová hláška vyskočí v tahu motoru. Prosím můžete mi poradit. díky moc
25.3.2019 7:38:15
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: KIA sportageDobrý den, pokud vše funguje jak má, pak při jízdě na LPG nesmí svítit kontrolka motoru. Nejčastější příčinou rozsvěcování kontrolky motoru u systémů Landi Renzo bývá závada ve vstřikovačích. Doporučuji proto vyměnit všechny LPG vstřikovače byť to není levná záležitost.