Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Chyba - lambda

14.5.2019 9:51:43
Jméno: eRKo Předmět: Chyba - lambda
Dobrý den, mám vozidlo Alfa Romeo Mito 1,4 TB se systemem LPG Landi Renzo. Při provozu na LPG se čas od času rozsvítí kontrolka motoru a po načtení diagnostika urči chybu lambda sondy. Stačí chybu vymazat a vše je na nějaký čas zase OK. Servis říká, že lambda reaguje na jiné složení výfukových plynů při provozu na LPG a že mám častejí jezdit na benzím. Rada mi příjde trochu přitažená za vlasy, LPG by pak ve voze ztrácelelo smysl.... Lambdu nezkoušeli ani měnit, prý by to stejně nepomohlo. Je nějaké řešení, nebo kde hledat chybu?
14.5.2019 10:18:07
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Chyba - lambda
Dobrý den, pokud je LPG systém namontován a nastaven správně a ostatní originální díly vozidla podílející se na tvorbě emisí (lambda sondy, katalyzátor, zapalovací soustava….) fungují správně nesmí se rozsvěcovat kontrolka motoru. Navštivte proto jiný servis, který dokáže zkontrolovat správné nastavení LPG systému a provede diagnostiku i benzínové části, případně provede další doplňková měření (např. osciloskopem) k určení a odstranění závady.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací