22.5.2019 19:14:53
Jméno:
Petr Předmět:
Nepřepíná na LPGDobrý den,
mám 4 roky starý Opel Astra s tovární přestavbou na LPG Landi Renzo. Už loni se mi stávalo, že se systém odmítal občas přepnout na LPG. Stávalo se tak vždy u studeného motoru, ale ne když venkovní teplota byla nízká. Řekněme že do +10°C to přeplo vždy, ale jak už je třeba 15°C po ránu, tak je to problém. Z mého laického pohledu mi přijde, že se systém snaží přepnout moc brzy, cca po ujetí 200m a něco mu to nedovolí. Nepomůže ani znovunastartování. Je slyšitelné i cvaknutí ventilu v nádrži jako obvykle. Pokud ale takto na benzín někam dojedu a motor už má 90°C a dám tomu alespoň 5 min na "reset", tak se přepíná bez problému.
Stejně tak jsem takto už loni popsal závadu v autorizovaném servisu Opel a vyměnili mi jakýsi ventil před vstřikovači. To pomohlo tak na týden a závada se opakovala. Když jsem se je rozhodl navštívit znovu, tak se to najednou "opravilo" a já na to už skoro zapomněl. Přes podzim a zimu to neudělalo ani jednou. Nyní na jaře se to zase začíná úplně stejně opakovat...
Přijde mi, že v autorizovaném servisu nevědí co s tím a chtěl bych se vyhnout placení tisíců za výměny dobrých součástek a tak prosím o radu tady.
Děkuji za odpověď.
23.5.2019 7:48:38
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Nepřepíná na LPGDobrý den, s řadou továrních přestaveb od různých výrobců vozidel si dokážeme poradit, ale asi Vás zklamu mojí odpovědí, toto vozidlo ještě u nás nebylo, a abych mohl říci, zda Vám můžeme pomoci, museli bychom Vaše vozidlo vidět. Tovární přestavby se oproti dodatečným přestavbám liší zejména programem v LPG řídící jednotce. Řídící jednotka bývá zablokovaná a nezřídka je třeba použít speciální diagnostický program, který mají k dispozici značkové servisy, ale situace je taková, jak popisujete v poslední větě Vašeho dotazu. Proto pokud budete mít zájem můžete se u nás objednat na servis na tel. 606 659 530.