30.5.2019 18:41:14
Jméno:
David Předmět:
Regulator plynu plny aditivaDobrý den ... vlastním opel corsa D 1.2 16v, r.v.2008 +lpg ... když jsem auto koupil tak nádobka s primazovanim byla prázdná a "vypnuta" myslel jsem si že by byla chyba jezdit bez toho tak jsem koupil primaz nastavil 8kapek za minutu a v pohodě jezdil 2 roky ... nedávno jsme začal mít problémy s jízdou na plyn ...po návštěvě plynáre mi řekl že musel vyměnit celý regulator plynu neboť byl zaplněný právě aditivem... řekl mi že aditivum (primaz) nemám řešit tak mi to opět "vypnul" nemám sice žádný problém ale spíše mám strach aby se mi nespalily ventily... (řekl mi že u tohoto roku se ventily ještě vyráběly hodně odolné a je to spíše placebo efekt to primazovani) mám dilema zda ten primaz "zapnout" či ne... neboť se obávám že se mi opět naplní regulator plynu tim aditivem ... spíše by mě zajímal vás názor na to... navíc z té nádobky veden jen jedna hadička a není dále rozdělena na 4 hadicky které vedou k vstrikovacum, ta hadička je připojena takový "teckem" k další hadicce ktera vede právě i do toho regulátoru... snad vám to dává smysl předem děkuji za názor pěkný den
31.5.2019 8:11:11
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Regulator plynu plny aditivaDobrý den, abych mohl správně odpovědět, musel bych vidět, jak je montáž „přímazu“ provedena, kde je navrtán podtlak a jaké je vzájemné umístění komponent „přímazu“ a reduktoru. Pokud je reduktor umístěn níže než „téčko přímazu“ pak logicky musí po vypnutí motoru aditivum z hadičky stékat do reduktoru. Aditivace ventilů má dvojí účinek. Benzín obsahuje aditiva (dříve se používalo olovo), zatím co plynná fáze LPG žádná aditiva neobsahuje. Benzín a LPG se liší svými fyzikálními vlastnostmi mimo jiné i teplotou hoření – u LPG je vyšší. Aditivum je nehořlavá kapalina, která jednak působí jako aditivum v benzínu a jednak svým odpařováním ventily ochlazuje. Účinnost aditivace je prokázána četnými testy TÜV, a i z naší praxe, kdy po nájezdech mnoha desítek tisíc km nedošlo u problémových motorů ke změnám vůlí ventilů. Pokud bychom přestavovali Vaše vozidlo my, pak bychom určitě řešili i ochranu ventilů. Bližší informace ke způsobům ochrany ventilů naleznete i na našich stránkách https://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .