Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Blikající kontr. motoru při provozu na plyn - GOLF 1.6MPi

21.10.2019 12:36:34
Jméno: Standa Předmět: Blikající kontr. motoru při provozu na plyn - GOLF 1.6MPi
Dobrý den,

prosím o radu.
Mám GOLF 1.6MPi, r.v. 2007 se systémem Landi Renzo, který byl do automobilu montován ještě v témže roce. Aktuálně má automobil 178tis. km s tím, že já jako nový majitel s ním najel cca 20tis. km.

Poslední dobou se mi začalo stávat, že při provozu na plyn se po ujetí několika km rozbliká oranžová kontrolka a v ten moment se rozsvítí také oranžová kontrolka ESP.
Blikající kontrolka motoru po pár sekundách zhasne, nicméně ESP stále svítí a pomůže až zhasnutí celého motoru.
Za 30km cestu do práce se mi kontrolka motoru takto rozbliká třeba 5x a nepomohla ani výměna svíček, zapalovacích cívek a kabeláže.
Při režimu jízdy na benzín se nic takového neděje.
Filtry plynné i kapalné fáze preventivně vyměněny, ale problém stále přetrvává.

Dokázali byste mi poradit, čím by to mohlo být způsobeno?

Předem děkuji za reakci!
21.10.2019 13:06:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Blikající kontr. motoru při provozu na plyn - GOLF 1.6MPi
Dobrý den, neuvádíte, zda a případně kdy byly měněny plynové vstřikovače. Může se jednat o závadu, kdy vlivem opotřebení vstřikovačů není systém schopen správně dávkovat plyn a složení výfukových plynů vyhodnotí benzínová řídící jednotka, na základě signálů od lambda sond, jako závadu a rozsvítí kontrolku. Pokud by tomu tak opravdu bylo, pak je nutné vyměnit všechny vstřikovače najednou. Pro správné určení závady však bude nutné provést diagnostiku, jak benzínové čísti, tak i plynového systému.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací