Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - RE: Blikající kontr. motoru při provozu na plyn - GOLF 1.6MP

22.10.2019 10:54:37
Jméno: Standa Předmět: RE: Blikající kontr. motoru při provozu na plyn - GOLF 1.6MP
Dobrý den,

děkuji za Vaši reakci.
Nejsem si jistý, zda-li byly vstřikovače někdy měněny, ale spíš bych tipoval, že budou původní (jsou ještě černé), tedy mají pravděpodobně najeto stejně jako vůz, tedy cca 170tis. km.
Včera odpoledne se mi kontrolka motoru rozsvítila již na trvalo a diagnostikou jsem lokalizoval chybu zapálení na válci č. 1. Na benzín ovšem není žádný problém.

Výměna všech čtyř vstřikovačů za nové modré by bylo jistě řešení, ale poněkud drahé.
Na internetu jsem se dočetl, že se vstřikovače Landi Renzo dají čistit ultrazvukem a také jsem nalezl již nějaké použité na bazaru.

1) Má takové čistění smysl s ohledem na dobu, o kterou může životnost vstřikovačů prodloužit, a jak vůbec vychází cenově?
2) Mohlo by být unkčním řešením koupit již použitý vstřikovač a nahradit pouze problematický na válci č. 1?

Děkuji za reakci
22.10.2019 12:22:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: RE: Blikající kontr. motoru při provozu na plyn - GOLF 1.6MP
Dobrý den, ad 1) z praxe vím, že čištění vstřikovačů nemá smysl, neboť každý vstřikovač může být jinak opotřebený, a i po vyčištění nemusí dávat stejnou dávku a problém je s nastavením plynové mapy.
Ad 2) Pokud koupíte použité vstřikovače pak nevíte, zda dávkují stejně a platí totéž jako v bodě 1) .
Nové vstřikovače jsou zkalibrované, a po jejich výměně lze perfektně nastavit plynovou mapu.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací