11.12.2019 18:30:08
Jméno:
Petr Klapal Předmět:
Přimazávani Landi Renzo, Škoda Citigo Dobrý den, mám dotaz....uvažuji o LPG od firmy Landi Renzo do Citigo rok vyroby 2014, 55 kw...je u tohoto motoru zapotřebí montovat přimazávaní? bylo mi totiž doporučeno, ale zase jsem četl , že tenhle motor to nepotřebuje... dále mě zajímá, jestli firma Landi Renzo vyrábí na Citigo vice modelu svých systémů nebo prostě jen jeden tam jde dát? Ať si můžu při objednání popřípadě vybrat ten nejvhodnější do tohoto vozu. Děkuji moc za odpověď
12.12.2019 8:02:36
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Přimazávani Landi Renzo, Škoda Citigo Dobrý den, u těchto motorů není nutná ochrana ventilů. Pro výběr LPG systému není důležité, do jakého modelu konkrétní značky se montuje, ale je důležitý počet válců motoru a jeho výkon. Pro tříválcový motor v Citigu lze použít jakýkoliv LPG systém i od jiných výrobců s řídící jednotkou, která je určena pro 2, 3, 4 válcové motory. Pokud trváte na systému Landi Renzo, pak je to systém EVO 4 CYL nebo EVO 4 CYL OBD. Pro dlouhodobý spolehlivý provoz je důležitější než samotný LPG systém to, jak je namontován a jak precizně je nastavena plynová mapa, proto bych větší pozornost věnoval výběru firmy, která přestavbu provede.