Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Špatné studené starty

23.12.2019 1:19:34
Jméno: Jan Sekanina Předmět: Špatné studené starty
Dobrý den, dlouhou dobu mě trápí studené starty u mého Ford Focus 1,6, rok 2009. Začínalo to, že tu a tam mi nešlo chvíli nastartovat na benzín, po chvilce nakonec OK. Časem se začalo objevovat, že startování trvalo již hodně dlouho, než motor nakonec naskočil. Vždy se jednalo pouze po startování se studeným motorem, po zahřátí vždy nakonec OK. Po nějaké další době již starty na benzín nešly a nastartovat se nedalo. Diagnostika v servise neobjevila žádné závady, vše se tvářilo OK. Poslední měsíc s autem funguji pouze tak, že startuji nouzově přímo na plyn. To zatím funguje. Po konzultaci s plynařem jsem absolvoval jízdy pouze na benzín, bohužel žádná změna. Při jízdě na benzín občas vyskočila chyba příliš chudá směs a nízká účinnost katalyzátoru, následně po čase zase zmizela. Nyní jsem nechával dávat novou lambda sondu. Došlu k mírnému posunu, auto začalo najednou startovat na benzín, po startu se ale hned dusí a chcípá. To samé se ale začalo dít už i u plynu. Vždy pouze než se zahřeje motor. Za celou dobu byly dále vyloučeny, výměna palivového čerpadla, žádná změna. Svíčky tam jsou originál ford cca rok. Někdy mám pocit, že to zlobí, když je po dešti a je vlhko. Předem moc děkuji za radu. Jsem z Hradce Králové.
6.1.2020 8:14:07
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Špatné studené starty
Dobrý den, předně nouzový start na LPG lze využít jen nouzově např. pokud by došel benzín nebo došlo k závadě benzínového čerpadla. Jde o to, že při studeném startu není reduktor zahřátý a nedochází k řádnému odpaření kapalné fáze LPG a palivová. V důsledku toho by mohlo dojít při častém používání k poškození motoru. Aby LPG systém fungoval správně je třeba aby motor běžel na benzín bezvadně a vy uvádíte, že i při jízdě na benzín se vykytovaly chyby jako je chudá směs, nízká účinnost katalyzátoru. Proto bych doporučoval nejprve zkontrolovat případně opravit benzínovou část a pak se zaměřit na LPG. Na opravu se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací