7.1.2020 10:20:13
Jméno:
Tomáš Předmět:
NESEPNUTÍ PLYNUDobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu. Mám Octavii 1.6 (2006) přestavěnou na LPG. Nejsem si úplně jistý systémem, ale tuším, že je to STAG. Přes 100tkm bez problému, jen měněné čerpadlo.. Nedávno se mi stalo, že mi nesepl plyn - zjistil jsem rozsvícením hladového oka na benzín. Ukazatel stavu sepnutí a nádrže plynu se mi buď nerozsvítí vůbec, nebo bliká.. už se mi i stalo, že na chvíli sepl a jel jsem na plyn. Auto jezdí bez problému, jen na benzín a "za draho" :)) Dá se "tipnout" kde by mohl být problém? Nesetkal se s tím někdo? :)
Dnes se mi navíc ráno stalo, že jsem musel startovat přes kabely.. nevím ale, jestli to může mít souvislost s tím, nebo spíše se zimou..
Děkuji za jakékoli info a přeji všem plyňákům hezký den!
7.1.2020 11:07:50
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: NESEPNUTÍ PLYNUDobrý den, závada může být v elektroinstalaci (přerušený drát) nebo může být vadný některý elektroventil, teplotní čidlo reduktoru, teplotní a tlakové čidlo plynu atd.. Odstranění závady bude vyžadovat kontrolu elektroinstalace a připojení k diagnostickému programu a přezkoušet správnou funkčnost komponent LPG systému. Na opravu se můžete objednat v některém autorizovaném servise STAG viz. https://www.acstag.cz/autorizovane-servisy-stag/ nebo u nás na tel. 606 659 530.