Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - demontáž + montáž

19.1.2020 21:32:17
Jméno: Marcel Černý Předmět: demontáž + montáž
Dobrý den, mám Reanult Megane II, 1.6 a používám systém Lovato, namontován před 9 lety ve Strakonicích. Nyní jsem koupil BMW e46 a rád bych lpg systém z Renaulta demontoval a nechal namontovat do BMW. Vyplatí se to vůbec takhle řešit ? ranaulta chci dát dětem a oni tam lpg nechtějí... jde mi zejména o legislativu a cenu za demontáž a montáž a poplatky s tím spojené... Systém pracuje spolehlivě a jsem s ním spokojen. Najezdím ročně cca 20 000 km.
20.1.2020 13:29:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: demontáž + montáž
Dobrý den, demontáž LPG systému může provést firma s odpovídajícím oprávněním, která demontáž zapíše do velkého technického průkazu Renaulta a zadá demontáž do systému ISTP. Demontáž se účtuje v hodinové sazbě dle skutečně stráveného času. Montáž vymontovaného zařízení může povést firma s odpovídajícím oprávněním, která po přestavbě provede příslušný zápis do velkého technického průkazu, vypíše přílohu k velkému technickému průkazu a zadá přestavbu do systému ISTP. Podmínkou přemontáže do jiného vozidla je, že počet válců motoru musí odpovídat počtu válců, který je možné nastavit v plynové řídící jednotce a výkon motoru musí být menší nebo roven výkonu, pro který je reduktor určen. Je třeba přihlédnout též k životnosti LPG nádrže, která je 10 let od data výroby. Při rozhodování o tom, zda se přemontáž vyplatí je třeba přihlédnout k výše uvedenému.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací