Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Problém po měsíci stání

7.2.2020 11:45:52
Jméno: Luboš Předmět: Problém po měsíci stání
Dobrý den
Měsíc jsem nepoužíval auto a při první jízdě mi po zahřátí a přepnutí na LPG zapípalo z přepínače a auto se přeplo na benzin.
Po ohledání jsem zjistil že mi v motoru nejspíš kuna (nebo tučňák?) okousala izolaci na kabelu k váze vzduchu,jen okousala,kabel není přerušen.
Pípání je 3x krátce a jednou dlouze a to se asi 3x opakuje. Pak jen rychle bliká kontrolka a auto jede na benzin.
Lze z takového pípání diagnostikovat o co se cca jedná?
System STAG
Díky za odpověď
7.2.2020 12:22:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Problém po měsíci stání
Dobrý den, zvukovým signálem plynová řídící jednotka upozorňuje na závadu. Aby plynová řídící jednotka přepnula na LPG musí mít k dispozici všechny potřebné signály. Pokud z nějakého důvodu tyto signály nedostane nebo hodnoty signálů neodpovídají požadovaným hodnotám, přepne plynová řídící jednotka zpět do benzínu a závadu zapíše do paměti závad. Tu lze vyčíst diagnostickým programem. Typoval bych, že závada bude spočívat v nízkém tlaku plynu. Bude tedy potřeba zkontrolovat průchodnost plynového potrubí a funkčnost komponent a čidel podílejících se na dodávce plynu. Kuna mohla dále překousat kabel od MAP sensoru či podtlakovou hadičku, může jít o závadu v některém elektroventilu …..

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací