6.3.2020 16:44:15
Jméno:
Pavel Předmět:
Montáž LPG na Kia Sportage 1.6 GDIDobrý den,
koupil jsem si KIA Sportage 1.6 GDI, r.v.2015, typ motoru G4TD, nájezd 31900 km. Auto je v sedmileté záruce, proto jsem se byl informovat u prodejce, jak je to se zárukou po montáži LPG. Po dotazu u prodejce auta KIA (specifikace viz výše), zhruba byla odpověď prodejce asi tato, cituji " především pak motory GDi nedoporučujeme pro přestavbu na LPG a to především z důvodů špatných zkušeností. (údajně po 70000 km, opravovali motor, poruchu blíže nespecifikoval, zákaznik platil opravu). Pokud není motor z výroby připraven na LPG je nutné použít všechny dostupné prostředky pro ochranu ventilů, jelikož Kia používá měkčená ventilová sedla. Já na fórech četl, že existují již spolehlivé sety na LPG s přímým vstřikováním, ale nenašel jsem na fórech nikoho, kdo má již montáž provedenou a jak je spokojen. No a když jsem ho informoval, že jsem se dotazoval u firem přestavují Kia Sportage 1.6 GDI typ motoru G4TD, a nemají žádné negativní vazby po montáži LPG u těchto vozidel, pokrčil rameny a opět se opakoval...jako kolovrátek, že nedoporučují atd. Tak teď nevím, zda nechat provést montáž, s tím, že se 7 letá záruka po montáži zruší.. má někdo zkušenost s již namontovaným LPG u výše uvedeného vozidla a typu motoru? Z nájezdem min. 30000 až 50000 km. Děkuji za informace Pavel
9.3.2020 7:53:31
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Montáž LPG na Kia Sportage 1.6 GDIDobrý den, motor s označením G4TD neznám, zřejmě jste měl na mysli motor 1,6 GDI s kódem motoru G4FD. Tento motor byl používán ve vozech KIA Sportage, ix35 a Cee´d a v některých vozech Hyundai. Pro přestavbu motoru G4FD máme vhodné systémy pro přestavbu na pohon LPG – viz naše fotogalerie https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/kia/montaz-kia-ceed-1-6-gdi/ .
Přestavěli jsme již řadu vozidel s těmito motory, některá jsou i služební s velkým nájezdem km, a všechna jezdí bez problémů. Co se záruky týká, mohou být ze záruky vyjmuty pouze díly, které jsou dotčené provozem na LPG. Pro tento případ máme sjednáno odpovídající pojištění. Bližší informace k přestavbě Vám rádi poskytneme na tel. 606 659 530.