Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Průměrná spotřeba benzínu

12.3.2020 7:48:27
Jméno: Radek Předmět: Průměrná spotřeba benzínu
Zdravím,
jakou máte průměrnou spotřebu benzínu při provozu na LPG? Mám pocit že mi to žere nějak moc. Na 4 LPG nádrže asi 20L benzínu. A mám právě podezření, že to papká i při provozu na LPG. Při asi 20tém km jízdy na LPG se mi najednou rozsvítila kontrolka rezervy benzínu.
Je to správně?
Díky.
12.3.2020 12:07:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Průměrná spotřeba benzínu
Dobrý den, neuvádíte žádné údaje o vozidle. Benzín se po přestavbě spotřebovává po studeném startu na ohřátí reduktoru. Jakmile je reduktor ohřátý na nastavenou teplotu (cca 40oC) přepne systém na provoz LPG. Pokud se jedná o motor MPi pak po přepnutí je provoz jen na LPG. Pokud se jedná o motor s přímým vstřikováním paliva (např. TSi, FSi, GDI….), pak i po přepnutí na LPG je spotřebováváno technologicky nutné množství benzínu (cca 10 – 25% v závislosti na výrobci vozidla, kódu motoru…). U některých vozidel s MPi motory je však spotřeba vypočítávána ze snímaných hodnot jako je ujetá vzdálenost, vstřikovací časy apod. a protože tyto hodnoty dostává benzínová řídící jednotka i při jízdě na plyn, může docházet k optickému úbytku benzínu. Zda je to i Váš případ zjistíte po dotankování benzínu. Většina těchto případů se nechá řešit instalací emulátoru. Pro bližší informace nás můžete kontaktovat na tel. 606 659 530.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací