3.4.2020 13:04:56
Jméno:
Aleš Předmět:
Podivné chování vstřikovačů Landi-Renzo MAD 25-22Dobrý den pan inženýre, nejprve Vás seznámím se situací která mě momentálně trápí. Jedná se o vozidlo Opel Astra J ST, motor 1,4 NET, 104 Kw. Vozidlo je od výroby na LPG a nyní má najeto 103 tisíc Km. Celou dobu LPG no problém. Jednou ovšem otec do natankovaného paliva "BA98" nalil čistič ventilů, a od té doby vozidlo nestartuje po delším stání na první pokus, někdy až třetí. Já jsem to přisuzoval netěsnící jehle některého vstřikovačů LPG, nechal jsem je vyčistit "strašný humus", do LPG railu jsem pustil 3 bar, a vstřikovače přes baterku a kabely několikrát aktivoval a poté výstupy napojil na měřící zařízení "měření tlaku". Nikde žádnej únik a tento postup jsem několikrát opakoval. Mezi tím se s vozidlem jezdilo na benzín a starty na "brnk" hned. Instaloval jsem kompletní LPG rail do vozidla a projel, i na LPG no problém ale ty špatné starty jsou zpět, již nevím co s tím a nová sada vstřikovačů není zrovna levná na odzkoušení a tím vyloučení či potvrzení netěsnosti nekterého z vstřikovačů. Napadá Vás něco co by jste mi poradil?. Děkuji
7.4.2020 13:54:40
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Podivné chování vstřikovačů Landi-Renzo MAD 25-22Dobrý den, bohužel na základě Vašeho dotazu neumím říct, bez provedení diagnostiky, v čem je problém. Při Vašem nájezdu mohou být vstřikovače opravdu na výměnu. Další věc, na kterou je třeba se zaměřit, je reduktor, který je propojen se sacím potrubím a pokud není v pořádku membrána, může propouštět LPG propojovací hadičkou do sání. Tím je změněno složení směsi, a to může být též příčinou problémů při startu. Na servis se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.