Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Vykon reduktoru?

8.4.2020 9:15:30
Jméno: Honza Předmět: Vykon reduktoru?
Dobry den
Koupil jsem loni auto predelane na LPG od “vyrobce ceskeho LPG”. Ackoli na LPG auto najelo do 40 tis km, tak se cely LPG system LPG behem poslednich mesicu “rozsypal”. Obcas sileny kour z motoru, unikajici chladici kapalina, v zime okamzite starty na LPG takze to hned zdechlo, v poslednich dnech vypadavani valcu, atd. Pred par dny jsem si vsimnul, ze unika chladici kapalina od reduktoru (KME RED 1). V LPG se neorientuji, ale ze zvedavosti jsem na netu hledal, jak ten reduktor funguje a vypada uvnitr. No a u toho jsem zjistil, ze mam namontovany reduktor do 150 kW v motoru, ktery ma 170 kW. Coz mi jako technikovi prijde poddimenzovane. Nemuze byt poddimenzovani pricinou odejiti reduktoru? Laicky si vysvetluji, jestli pres nej treba i neunika chladici kapalina do motoru (proto obcas ten sileny kour z vyfuku, a nefunkcnost valcu z duvodu zacpanych vstrikovacu chladici kapalinou?). No nicmene druhy dotaz, na kolik tak muze vyjit oprava? Predpokladam ze to bude reduktor a vse za nim smerem do motoru (sestivalec).
8.4.2020 11:59:57
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vykon reduktoru?
Dobrý den, bez toho, aniž bych reduktor viděl neumím posoudit, zda k úniku chladící kapaliny od reduktoru dochází vlivem mechanického poškození (např. prasklé kolínko, vadné těsnění) nebo netěsností některého spoje. V případě použití reduktoru pro menší výkon, než je výkon motoru, se ve vyšších zátěžích, aby nedocházelo k přepínání do benzínu, přistřikuje benzín. V případě, že reduktor nestačí pokrýt potřebu motoru pro daný výkon, pak vlivem poklesu tlaku v LPG systému dojde k přepnutí do benzínu a řidič je upozorněn na zvukovým signálem. Pro posouzení, co případně bude potřeba vyměnit a co to bude stát, bych doporučoval napřed provést diagnostiku a na základě jejího výsledku pak vyměnit nebo opravit jen co je třeba. Navštivte proto svého plynaře, který provede kontrolu LPG zařízení (správnost montáže a jaké jsou použité komponenty jako nař. filtr, vstřikovače….) a na základě diagnostiky stanoví cenu opravy, případně se též můžete objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací