Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - STK

25.5.2020 19:22:21
Jméno: Jaroslav Novotný Předmět: STK
Dobrý den.
Honda Civic VII, 1,4 iS.
Dnes jsem byl na STK, kde mi neprošly emise. Namísto limitních 0,3 tak 1,19.
Zpočátku prý nereagovala ani lambda sonda.
Přitom mám za sebou revizi LPG, nové svíčky a filtry.

Prosím, na co bych se měl zaměřit, abych příště prošel?

Děkuji.
26.5.2020 7:46:42
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: STK
Dobrý den, inspekční prohlídka neboli „revize“ spočívá v kontrole LPG systému z pohledu bezpečnosti. Kontroluje se úplnost systému, stav jednotlivých komponent a vedení, těsnost systému a plynová mapa. Předpokladem, aby LPG systém fungoval správně je, že provoz na benzín je bezvadný. Lambda sonda měří množství kyslíku ve výfukových plynech a získaná data vysílá benzínové řídící jednotce, která na základě těchto dat upravuje bohatost směsi. Pokud lambda sonda správně nefunguje má to vliv na tvorbu emisí. Doporučuji proto nejprve zajistit, aby provoz na benzín byl bezchybný. Pak zkontrolovat diagnostickým programem správnou funkčnost LPG komponent a zkontrolovat, případně upravit plynovou mapu. Bylo by dobré navštívit plynaře, který nejen že umí servisovat Váš LPG systém, ale má i diagnostiku k Vašemu vozidlu a má stanici měření emisí. Můžete se také na servis objednat u nás. Nabízíme kompletní servis, nejenže umíme plyn, ale jako BOSCH Servis jsme vybaveni nejmodernější diagnostikou, servisujeme veškerá vozidla a jsme stanice měření emisí. V případě zájmu se můžete objednat na tel. 606 659 530.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací