Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Splyňovač BRC Sequence fast neprepina do LPG

26.8.2020 22:33:23
Jméno: Laci Bereščík Předmět: Splyňovač BRC Sequence fast neprepina do LPG
Dobrý deň, vo svojom aute mám splyňovacie zar. BRC Sequence fast.
Neprepína mi do LPG, svietia mi len červená dioda, nema snahu ani do ružovej diody, u elektromagn. ventilu 0.volt. na multiventile na nádrži tak isto 0.Volt Diagnostika nevykazuje žiadné chyby.Tejto chybe predchádzalo: pri studenom štarte mi po 3.sec. prepínalo do LPG, keďže motor bol ešte studený, tak mi to hneď zhaslo, to som musel opakovať 3x-5x aby som naštartoval. Tak som nahodil diagnostiku, žiadná chyba, urobil som novú mapu, doladil som mapu tým, že som obohatil voľnobeh o 5% a tiež Gear o 10%, potom som sa pozrel na prechody, predzápal, nakoniec som to uložil. Výsledok bol taký, že ma už vobec nepreplo do LPG. Žeby som pri giagnostike urobil niekde chybu. Inak mi pred mesiacom servis Bosch nastavoval emisné hodnoty LPG aj Benzín, menené filtre, prep.relátko, lambda sonda, katalyzátor, kde by som sa mal ešte pozrieť ?
Ja žijem na Slovensku-Michalovce a rád by som prišiel aj do vaších dielni, ale to mám ďaleko. Ja by som bol veľmi rád ak by ste mi aspoň naznačil, ako sa dopracovať v diagn. BRC Sequent fast v2.08 k chybám, u mňa jeto furt "nea ktívne okno" s pozdravom, nech sa vám darí. L.B. mail: laci53@gmail.com
28.8.2020 14:50:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Splyňovač BRC Sequence fast neprepina do LPG
Dobrý den, odpovím najednou na Vaše oba dotazy. Aby LPG řídící jednotka přepnula do plynu musí být splněny všechny stanovené podmínky mimo jiné musí mít signál o správné teplotě reduktoru, tlaku a teplotě plynu…. Teprve pokud jsou dosaženy nastavené prahové hodnoty přepnutí řídící jednotka přepne na LPG. Závada může být v některém LPG komponentu nebo v kabeláži. Diagnostickým programem je třeba zjistit zda všechny LPG komponenty fungují správně. Nevím na základě čeho jste dospěl k tomu, že je třeba plynovou mapu obohatit. Zasahování do plynové mapy bez znalostí, jak LPG funguje nedoporučuji, může dojít k poškození motoru. Doporučuji opravu svěřit odbornému servisu, který má se systémem BRC zkušenosti.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací