Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Auto se na BA dusí, na LPG vše OK

1.10.2020 12:45:18
Jméno: Lukáš Předmět: Auto se na BA dusí, na LPG vše OK
Dobrý den. Poslední týden mám problém s provozem auta na benzín (LPG OK). Problematické jsou starty - kolísání otáček, které někdy vede až ke chcípnutí motoru, a dále se občas auto pod plynem dusí (jakmile se začne dusit, přepnu na LPG a auto jede opět v porádku). Tento cyklus se opakuje nepravidelně stále dokola. Tento týden budu měnit svíčky (myslím, že na to vliv nemají, když auto jede na LPG v pořádku). V autě mám namontovaný systém STAG zhruba 3 měsíce. Původně jsem měl podezření na špatný benzín, ale ani po projetí celé nádrže na Verva 100 nedošlo ke zlepšení.
Nenapadá Vás prosím, co by mohlo být na vině?
Děkuji, hezký den.
1.10.2020 13:46:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Auto se na BA dusí, na LPG vše OK
Dobrý den, již mnohokrát na tomto fóru bylo řečeno, že jednou z častých příčin tohoto chování je nesprávně seřízený LPG systém, případně závada na některém komponentu LPG soustavy, nejčastěji reduktor a vstřikovače. Pokud z nějakého důvodu není směs LPG optimální, provádí benzínová řídící jednotka příslušné korekce tak, aby směs optimalizovala. Pokud vypnete motor z režimu plynu, pamatuje si posledně načtené korekce a tyto korekce jsou použity při studeném startu. To způsobuje, že směs pro start není optimální což se projevuje kolísáním otáček, motor se dusí atd.. Nelze však vyloučit závadu v benzínové části vozidla. Proto pro odstranění závady bude třeba provést diagnostiku jak benzínové části, tak i plynové části vozidla a na základě zjištění pak provést opravu. Pokud budete chtít závadu odstranit můžete se na servis objednat u nás na tel. 606659530.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací