Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Nejde seřídit

18.11.2020 7:24:59
Jméno: Tomáš Předmět: Nejde seřídit
Dobrý den. Octavie 1.8T s Elpigazem nejde pořádně nastavit. Nelze provézt autokalibraci jelikož se zkrátka nedokončí ani po 5 minutách držení konstantích otáček. Bohatost směsi jsem nastavil tak aby auto v žádném režimu zatížení necukalo. Problém je ten že po chvilce se v ŘJ motoru napíší 2 chyby ohledně bohatosti směsi. Dále mě zaráží to,že lambda regulace při běhu na benzín různě poskakuje kolem 0. Na lpg se při volnoběhu zasekne na -20,3% a vůbec se nehne dokud nepřidám plyn. Mapu jsem zkoušel na volnoběhu posouvat na min. či max. možnou mez ale vůbec to nereaguje.. Samozřejmě reduktor i vstřiky by zasloužily repas nebo vyměnu ale je mi divné to chování lambdy. Ta regulace seklá na -20.3 přitom ostatní hodnoty jako idle learned apod jsou v toleranci -8-8%. Ranní starty a následná jízda jsou s cukáním motoru než se ohřeje. Filtry vyměněny a tlak lpg se drží na 1,35 bar. Díky moc.
18.11.2020 8:14:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nejde seřídit
Dobrý den, pokud je vše zapojeno dle schématu, pak není důvod, aby neproběhla kalibrace. Co se bohatosti směsi týká, typoval bych to na závadu vstřikovače nebo reduktoru. Doporučuji též zkontrolovat zapalovací soustavu. Pokud budete chtít závadu odstranit, objednejte se u nás na servis na tel. 606 659 530.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací