Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Problém při jízdě na benzín

2.6.2021 15:17:14
Jméno: Petr Kadlec Předmět: Problém při jízdě na benzín
Dobrý den,
mám delší dobu problém při jízdě na benzín. Auto se jako dusí, nejede, nejde vůbec do otáček. Při rozjezdu musím většinou protůrovat a pak vyjet. Něco i jako praská v motoru nebo střílí do výfuku(hned u motoru) Jakmile se auto přepne na LPG, tak jede úplně normálně.
Jedná se o starší Seat Altea 2005 1,6 benzín.
Myslel jsem třeba zanesené vstřiky.....nevím jak je tam souvislost potom s LPG, že to jede ok.
Když jsem dojel ke známému do servisu, tak mi řekl že to může být milion věcí(což je asi pravda). Ale hlavně jeho přístup je "pusť to ze skály a už si nikdy nekupuj auto benzín/lpg"
Děkuji za každý názor
3.6.2021 7:28:29
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Problém při jízdě na benzín
Dobrý den, benzínová řídící jednotka dostává i při jízdě na LPG všechny signály na základě kterých provádí úpravu palivové směsi. Jestliže palivová směs LPG není optimální, provádí benzínová řídící jednotka příslušné korekce, aby směs byla optimální. Při studeném startu jsou pak použity uložené korekce před vypnutím motoru. Pokud LPG směs není optimální pak ani směs při studeném startu není optimální, což se může projevovat, jak popisujete. Můžete si udělat jednoduchý pokus, kdy budete nějaký čas jezdit jen na benzín a uvidíte, že studené starty se zlepší. Závadu může způsobovat např. vadný vstřikovač, reduktor, nesprávné nastavení plynové mapy atd.. Pro její odstranění bude nutné připojení k diagnostickému programu. Navštivte proto svého plynaře, případně se můžete na opravu objednat u nás na tel. 606 659 530.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací