15.6.2021 0:15:23
Jméno:
Petr Předmět:
vysoká spotřeba LPG Stag4dobrý den, prosím o info proč to tak je a zda dokážete pomoci. Auto Berlingo 2006 1.6 NFU..v autě mám LPG přes rok, ale spotřeba LPG dosahuje dlouhodobě kolem 10 l což je velmi moc. při provozu na benzín dosahuji spotřebu kolem 7 l tudíž jsem předpokládal že na LPG bude spotřeba kolem 8 l....System Stag4...hodnoty korekcí bnezinové RJ na testeru OBD v benzínu a plynu identické ( cca plusminus do 5 procent....spotřeba počítaná přesně dle km a natankovaných litrů....jediný problém který jsem zjistil byl ten ze montázní firma zapojila spatne vývody z RJ LPG k predni a zadní LS tak že ukazovaly stejné hodnoty (zapojili to dohromady barvy violet+violet grey), opravili to ale bez výsledku...
.mám starší Berlingo 1.4, motor KFX, kde je landirenzo a při spotřebe benzínu kolem 7,5 l je spotřeba plynu kolem 8 l (najeto jiz pres 200 000km)
dle zjistění by motor 1.6 neměl mít větší spotřebu než 1.4, spíše srovnatelnou...
není to problém že to dělá stag ? Nebo proč se to děje? Plyn nikde neuniká, vše bylo několikrát zkontrolováno, rovněž dle diagnostiky rj benzinu i plynu je vše v normálu...
Z vašich zkušeností a instalací je jaká reálná spotřeba LPG u tohoto motoru? Co doporučujete? děkuji moc.
15.6.2021 10:00:57
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: vysoká spotřeba LPG Stag4Dobrý den, vhledem k jinému měrnému obsahu energie by se spotřeba LPG u přestavěných vozidel (systém STAG4 nevyjímaje) měla pohybovat o cca 15% výše než je spotřeba benzínu. Při zapojování lambda sondy (připojuje se vždy jen přední) záleží na jejím typu a samozřejmě se musí odpovídající typ nastavit i v diagnostickém programu. Relevantní srovnání spotřeby lze získat pouze tak, že stejnou trasu pojedete za, pokud možno stejných podmínek (počasí, teplota, provoz atd.), jednou na benzín a jednou na plyn vždy s dotankováním do plna, u stejné čerpací stanice. Bez kontroly vozidla a jeho nastavení neumím dát jinou odpověď.