Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Landi Renzo - problém s přepínáním LPG

11.7.2021 20:33:08
Jméno: Standa Předmět: Landi Renzo - problém s přepínáním LPG
Dobrý den, prosím o radu ohledně mého problému. Vlastním Golf 1.6MPI (75kw) se systémem Landi Renzo. V pátek jsem narazil na problém, že poté, co vůz automaticky přepne z benzínu na LPG, mi v tomto režimu jede cca 10s, a poté se automaticky přepne zpět, zároveň se rozpíská, čímž systém standardně značí prázdnou nádrž. Jelikož byla nádrž opravdu praktiky prázdná prostě jsem doplnil plnou a myslel, že bude po problému. Ten ale přetrvává. Ukazatel správně zobrazuje, že nádrž je plná, nicméně po cca 10s režimu v LPG, se přepíná zpět na benzín společně se zmíněným pískáním.

Prověřil jsem, zda-li není např. prasklá nějaká hadice, zkusil vyměnit filtr plynné fáze, vyměnil také filtr kapalné fáze v reduktoru, ten trochu vyčistil a ujistil se, že není nijak mechanicky poškozen. Ovšem stále bez úspěchu. Napadá mě, že problém by tak mohl být v elektronice/ nějakém senzoru, který dává chybné informace do řídící jednotky.

Děkuji
12.7.2021 7:36:39
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Landi Renzo - problém s přepínáním LPG
Dobrý den, ano může být vadný některý sensor. Pro zjištění závady bude třeba použít diagnostický program.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací