20.7.2021 7:28:24
Jméno:
Petr Filipi Předmět:
Falešná indikace prázdné plynové nádržeDobrý den,
na Roomsteru 1.4/63kW mám už asi 10 let namontovaný systém Elpigaz CT-4, reduktor je typu AT09 . Poslední měsíc se mi stává, že systém přepne na plyn, ujedu 300m-10km a najednou se systém přepne na benzín a ozve se pískání, jako kdybych už neměl žádný plyn - což je nesmysl. Po ujetí cca 1km mohu přepnout zpět na LPG a situace se opakuje.
Když se do motoru "podívám, zahýbu hadicemi atd., tak se situace jakoby zlepší. A po poslední kontrole LPG hadic pro měření tlaku plynu, jejich demontáži a zpětné montáži, jsem jezdil 3 dny bez jediného problému. Ale dnes se problém objevil opět.
Kromě výměny filtru před vstřikovacími ventily je systém originální.
Nevíte, kde by mohl být problém takových nepravidelných chyb?
Děkuji za odpověď.
20.7.2021 8:49:56
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Falešná indikace prázdné plynové nádržeDobrý den, pro přepnutí na LPG musí být splněny nastavené hodnoty tlaku plynu a teploty reduktoru. Pokud některý z těchto signálů chybí nebo nedosahuje nastavené hodnoty nedojde k přepnutí na LPG nebo dojde k přepnutí z LPG na benzín. závada může být způsobena vadnou funkcí některého sensoru, reduktoru, některého elektroventilu případně může být závada v elektroinstalaci. Pro odstranění závady navštivte svého plynaře, případně se můžete na servis objednat u nás na tel. 606 659 530.