Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Porucha lpg

1.11.2021 6:46:11
Jméno: Hana Předmět: Porucha lpg
Divné zvuky při nastartování a následně rozjezdu (Škoda Fabia 3 ,r.v2019 obsah motoru 1.0MPi pohon na lpg)Někdy,když nastartuji,tak motor se cely klepe a vibruje cele auto a padají otáčky,nechcipne ,ale nejde ani přidat plyn,pak když vypnu motor a znovu nastartuji,tak třeba už to nedělá.Rozjedu se na rovině a cítím jakoby auto nechtělo jet,a slyším takové praskavé zvuky,po chvilce auto cumime a rozjede se,chvili jede normálně a pak jakoby byl plyn v nouzáku(když chci zařadit a přidat ,tak mě to nechce víc pustit a auto poradně nejede)a za chvili opět vystřelí a jede normálně a takhle se to opakuje celou jízdu.Potom se mi to třeba týden nestane a pak zase ano.Nevíte co to muže byt?Vse mám v poradku,udělané rozvody,olej,auto bylo už dvakrát na kontrole v servisu a vždy řekli,ze nevidi žádnou závadu,testovali tesnost,vstriky,vše Ok.Co se tyce lpg,tak jsem po revizi a výměně filtru,tam prý je taky vše Ok.Udělala jsem si menší test,natankovala plnou nádrž a jezdila jen na benzin a vypla plyn a ani jednou se tento problém neobjevil.Teď jsem si řekla,ze zase zkusím jet na plyn,jela jsem dvakrát a ihned se to stalo.
1.11.2021 8:24:54
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Porucha lpg
Dobrý den, závada může být např. v LPG systému, ale i v zapalovací soustavě. Je známo, že LPG má vyšší oktanové číslo než benzín a je proto hůře zapalitelný, proto vyžaduje, aby zapalovací soustava byla v bezvadném pořádku. Nebo LPG systém není optimálně seřízen. Benzínová řídící jednotka i při jízdě na LPG dostává všechny potřebné signály včetně signálů od lambda sond. Pokud není palivová směs LPG optimální, benzínová řídící jednotka provádí příslušné korekce, aby se docílilo optimální směsi. Pokud vypnete motor, který byl v režimu plynu, pamatuje si poslední korekce, které použije při následném startu na benzín. To způsobuje, že směs po startu není optimální a dochází např. ke kolísání otáček po startu, chcípání motoru atd.. Navštivte proto svého plynaře, aby zkontrolovat stav a nastavení plynového systému případně stav zapalovací soustavy. Na servis se můžete též objednat u nás na tel. 606 659 530.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací