Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - špatné starty

26.12.2021 17:07:02
Jméno: Mirek Smolák Předmět: špatné starty
Dobrý den,
mám dotaz ohledně startů. Před třemi lety jsem si nechal instalovat LPG u nejmenované firmy, která se od roku 1990 zabývá přestavbou na LPG a následně i CNG. Po třech letech jsem začal mít problémy se startem. Když tlačítkem vyřadím LPG , tak starty na benzin bez problému. Při aktivaci LPG motor chytne a chcípne. Druhý start OK. Přitom motor vždy startuje na benzin a následně při ohřátém motoru přepíná na LPG po 10s., v případě studeného motoru , až po dosažení 30°C. PLG - vstřiky Yeti, řídící jednotka Nano Optima, toroidní nádrž. Ještě ke startu motoru- někdy motor nastartuje a otáčky motoru postupně narůstají, někdy je start , jako když se motor zahltí (otáčky vylítnou) a následně klesnou pod 500 ot/min a pak zase stoupnou na požadovanou hodnotu - dle teploty motoru. Toto se u benzínu neděje.Opravy - po 40 tis. km, nutná výměna vstřiků, při této opravě aktualizace SW jednotky. Jinak pravidelný roční servis, výměna filtru, kontrola těsnosti, kontrola SW.. Motorizace Fabia I, 1,4/16V/55kW, kod motoru BKY. Co může být důvodem špatných startů. Děkuji za rady.
3.1.2022 8:05:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: špatné starty
Dobrý den, převážnou většinu špatných studených startů má na svědomí nesprávné složení LPG palivové směsi. Jde o to, že benzínová řídící jednotka i po přepnutí na plyn provádí na základě signálů od lambda sond příslušné korekce. Tyto korekce jsou pak použity při startování a směs při startu pak není optimální. To potvrzujete tím, že po vynutí LPG systému a jízdě na benzín jsou studené starty OK. Váš problém tedy pomůže vyřešit provedení diagnostiky, kdy se zjistí, zda bude nutná jen úprava plynové mapy nebo zda bude nutné provést opravu či výměnu některého komponentu LPG soustavy.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací