Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Ford Focus 1.6 - samovolné přepínání z LPG na benzín a zpět

23.1.2022 21:58:49
Jméno: Miroslav Předmět: Ford Focus 1.6 - samovolné přepínání z LPG na benzín a zpět
Dobrý den,
ve svém Ford Focus mám přestavbu ELPIGAS cca 12let a najeto na LPG téměř 290tis. km. V minulém roce se mi občas stávalo, že mi systém samovolně přepnul z LPG na benzín a během několika vteřin zpět. Opakovalo se to někdy jednou, někdy několikrát za sebou. V servise, kde servisuji "vyřešili" výměnou celého reduktoru za x tisíc. No závada odstraněna nebyla a opakuje se. Domnívám se, že by mohlo jít o nějaký zkrat v elektrice. Co byste mi poradili? Jak řešit. Děje se to většinou když je sychravo, deštivo. Po delší jízdě již vše OK.
Děkuji
24.1.2022 7:36:05
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Ford Focus 1.6 - samovolné přepínání z LPG na benzín a zpět
Dobrý den, pokud se jedná o nahodilou závadu, je velice těžké ji odhalit. Když se závada během diagnostiky neobjeví nelze závadu odstranit. Určitým vodítkem při diagnostice může být zapsaná chyba v paměti LPG řídící jednotky. Může se jednat o závadu v elektroinstalaci (překlepaný nebo překousaný drát, studený spoj atd.) nebo o závadu v některém sensoru LPG soustavy. Co bych Vám poradil? Pokuste se naučit závadu navodit a pak navštívit servis. Pokud se v servisu podaří závadu navodit při připojené diagnostice bude závada odstraněna.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací